Geplaatst op 2 reacties

Hoe onderhoud ik wolproducten?

Hoe onderhoud je de sloffen?
Wij adviseren om de schapenvacht sloffen vóór het eerste gebruik in te sprayen met een beschermende spray. Dit beschermt het product tegen water en vuil. Om het goed te onderhouden is het belangrijk om dat met enige regelmaat te doen.

Hoge slof Janneke

Kan je producten van schapenvacht wassen?
Producten van schapenvacht kan je niet zomaar in de wasmachine gooien. In de producten van schapenvacht zit namelijk schapenwolvet (lanoline). Door de sloffen te wassen, gaat het wolvet uit de wol, en is het wolproduct niet langer lekker zacht. Ook heeft wol de eigenschap dat het ventileert, temperatuur regulerend en zelfreinigend is. Dit zorgt ervoor dat schimmels en nare geurtjes geen kans krijgen.

Maar wat als mijn wollen producten niet fris meer ruiken?
Wist je dat wol zelfreinigend is? Schapenwol bevat het natuurlijke schapenwolvet (lanoline), wat vuil- en waterafstotend is. Wanneer lanoline in aanraking komt met vocht, werkt deze als een natuurlijk zeep. Zet je sloffen dus buiten op een tafel, of hang de schapenvachten even aan de waslijn om ze een opfrisbeurt te geven.

Als je je wolproducten toch wilt wassen, doe het dan met de hand, en met een speciaal wolwasmiddel. Dit wolwasmiddel beschermt onder andere het natuurlijke vetlaagje van de wol. Om het vervolgens weer te drogen, stop het dan niet in de droger, maar laat het op een handdoek opdrogen.

Wist je trouwens dat het schapenwolvet wat de wol zo zacht maakt ook is verwerkt in onze huidverzorgingsproducten?

Instapslof Gerrit
Instapslof Gerrit

2 gedachten over “Hoe onderhoud ik wolproducten?

  1. Ik heb sinds kort een wollen dekbed en daar komen haren doorheen. Is hier iets tegen te doen? Xtra overtrek. Ik vind dit erg vervelend en als je iets op je bed legt zit hier ook wollen haren op .

    1. Dag Catrini,
      Dat klinkt vervelend. Ik neem even aan dat je geen dekbed van ons hebt? De dekbedden die wij hebben zijn voorzien van een katoenen tijk en zachte wol waardoor er eigenlijk nooit iets doorheen komt.
      Je kunt dus proberen te werken met een overtrek inderdaad maar als er erg harige wol in zit blijft het misschien lastig.

Reacties zijn gesloten.